PANAS! Chef Wan Kesal Dengan Apa Terjadi Di Aeon Tebrau Ini…

Posted on

Ada yg cerita lepas balik Umrah tak payah beli kurma lagi sebab dah berbeg di bilik itu yg mereka ambil tiap2 hari. Langsung tak ada rasa malu sedikit pun. Memang betul Allah kata ada la lebih baik tangan yg memberi dari tangan yg menerima pun. But look at all this… Mana tidak seumpama kita mengantuk di sorong kan bantal.

Free la kata kan. Lets race for this! There so many more unfortunate people in this world that deserve this gift. Indeed we do have so much to learn in this life. Salam Jumaat to everyone.

Chef menganggap tindakan sebegini sangat menjijikan dan memalukan malah pemberian sepatutnya untuk golongan yang memerlukan.

“Ia sangat menjijikan. Sudah tentu tak semua bersikap begitu melainkan menerima sedekah itu. Dalam dunia ini ramai lagi insan yang bernasib malang lebih memerlukan. Kita seharusnya ambil pengajaran dari apa yang dah terjadi.”

Menerusi gambar yang menjadi tular di media sosial, banyak barang yang rosak dan tak boleh digunakan lagi. Bagi Hangat.com, itu satu pembaziran yang amat besar.

Foto: MyNewsHub

Foto: MyNewsHub

Kesian kepada mereka yang lebih memerlukan tapi kamu hanya mampu melihat dalam kesedihan. Menjelang tahun 2020, rakyat Malaysia masih tak berubah!

SUMBER : HANGAT

Habis RM1 Juta Belanja Rakyat! Ini 5 Rahsia TMJ Yang Ramai Tak Tahu
Heboh di kalangan rakyat Malaysia selepas Tunku Ismail Sultan Ibrahim dilaporkan membuat kejutan di sebuah pasaraya di Bandar Tebrau, Johor apabila Tunku Mahkota Johor (TMJ) itu secara spontan beramah mesra dengan pelanggan dan menanggung perbelanjaan mereka. TMJ dikatakan berbelanja RM3,000 untuk setiap seorang pelanggan dengan jumlah keseluruhan perbelanjaan berjumlah RM1 juta.

Foto: JOHOR Southern Tigers

Foto: JOHOR Southern Tigers

Di sebalik niat murninya untuk mengurangkan beban rakyat Johor, mungkin ramai yang tidak mengenali beliau secara lebih mendalam. Hangat.com tertarik dengan sebuah wawancara yang dikeluarkan oleh portal dari Singapura yang mendedahkan rahsia keperibadian TMJ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *